• Winkeldiefstal

  Wat is winkeldiefstal?

  Winkeldiefstal is het met opzet en zonder geweld of bedreiging niet ter betaling aanbieden van voorwerpen die te koop worden aangeboden door de ondernemer, aan de kassa.

  De cijfers van retailfraude in ons land liegen er niet om: in 2014 werd maar liefst 927 miljoen euro mislopen ten gevolge van fraude, oplichting en verduistering binnen de retailsector. 27% daarvan zou rechtstreeks leiden naar diefstal door het personeel zelf. Sweethearting is één van de fenomenen die retailers vaak de das omdoen: vrienden van het kassapersoneel stappen mee in het complot en betalen niet wanneer de producten aan de kassa worden aangeboden en van hun veiligheidschips werden ontdaan.

  Camerabewaking kan zakkenrollers afschrikken een diefstal te plegen, maar blijkt helaas niet altijd even efficiënt. Ze spotten vaak vooraf waar uw bewakingscamera’s opgesteld zijn en zorgen ervoor dat ze uit het zicht ervan blijven.

  Beveiligingscamera’s die verbonden zijn met een meldkamer van de lokale politie zijn wel onontbeerlijk voor bv. juweliers. Zij zijn vaak slachtoffer van criminaliteit zoals bv. een inbraak of een gewelddadige overval. Beveiligingsbedrijven kunnen u adviseren over het meest efficiënte beveiligingssysteem voor uw handelszaak of bedrijf.

  Wat kan Legal Access voor u betekenen?

  Wanneer u verlies detecteert, is de kans groot dat de fraude zowel van buitenaf als van binnenuit plaats vindt. De privé detectives van Legal Access kunnen hierbij duidelijkheid verschaffen door een diepgaand onderzoek uit te voeren in en rond de winkel, klanten en personeelseden te schaduwen en dieven of fraudeurs op heterdaad te betrappen.

  Terug
  Bel of mail mij terug