• Activiteiten van jongeren

  Wanneer u zich zorgen maakt om de sociale omgeving van een jongere...

  Een kind opvoeden is een levenstaak. Elke ouder hoopt dat z’n zoon of dochter het juiste pad bewandelt. De puberteit is vaak een moeilijke levensfase waarbij de grenzen van hun zelfstandigheid worden afgetast, en waarbij u als ouder de touwtjes niet meer in handen kunt houden. Op dat moment speelt de sociale structuur en vriendenkring waarin een jongere zich bevindt, een cruciale rol. Wanneer sprake is van een negatieve invloedsfeer, kunnen jongeren zich laten verleiden tot ogenschijnlijk onschuldige praktijken zoals bv. spijbelen. Dit kan echter snel uitgroeien tot ongewenst gedrag zoals bendevorming, vandalisme, handtasdiefstal, prostitutie of het dealen van drugs.

  U als ouder heeft op dat moment enkel het vermoeden van foute vrienden of een slechte omgeving, maar kan uw argumenten niet hard maken aan de hand van bewijzen.

  Wat kan Legal Access voor u betekenen?

  Legal Access kan u helpen door uw zoon of dochter subtiel te schaduwen, en na te gaan in welk milieu ze vertoeven en aan welke praktijken ze zich schuldig maken. Als ouder heeft u op dat moment een heldere kijk op waar u dient bij te sturen en kan u vermijden dat probleemgedrag uit de hand loopt.

  Terug
  Bel of mail mij terug